Продължете към съдържанието

ВОДОЛАЗЕН КУРС В ОТКРИТИ ВОДИ

курс Водолаз в открити води

Да станете Водолаз в открити води е най-добрият начин да стартирате своето подводно приключение и да разкриете тайните на света под водата. Този водолазен курс изгражда умението да работите с водолазната екипировка и да се чувствате комфортно по време на всяко водолазно спускане, в което вземате участие. При успешното завършване на програмата Вие получавате международно признат сертификат, който ще Ви помогне да се включите във всяка водолазна група, независимо в коя точка на света искате да се гмуркате. Курсът Водолаз в открити води се състои от 3 основни части. Академична част, Тренировки в басейн или плитки води и Спускания в открито море.

Академичната част на водолазния курс в Созопол е съвкупност от онлайн обучение и  теоретични лекции с участието на инструктор. Ще научите:

Какво представлява и как да използвате вашето водолазно оборудване

Знаци за подводна комуникация

Влиянието на физичните закони върху тялото

Процедури при аварийни ситуации

Плитководните водолазни тренировки поставят една здрава основа и  изграждат нужните Ви умения и способности да работите с водолазната екипировка, това е важно условие за Вашия комфортен престой в открити води. По време на подводната подготовка Вие ще учите как правилно да боравите с дихателния автомат, как да окомплектовате различните елементи от оборудването, да  уравновесявате плавучест, ще се учите как да се изчисти маска под вода и много други водолазни упражнения, които ще изпълнявате на място с ограничена дълбочина.

След като приключи вашата подготовка в плитката част, ще започне същинската водолазна подготовка в открити води на дълбочина между 10 и 18 метра.

При успешното завършване на курса, получавате международен сертификат за допуск до 18 метра с придружаващ гид/бъди

Цена на курса: 1200 лева

Цената включва:

Обучение от военен водолаз, инструктор с 20-годишен опит

Професионална водолазна екипировка

Водолазна база

Дигитален учебник

Такса за сертификация

8 водолазни спускания в море (в зависимост от метеорологичните условия – гмуркане от лодка на потънал кораб на 18 метра дълбочина)

Трансфер до местата на спускане с превоз на школата

 

Гмурни се
в приключението!